Medische zorg

De meeste inwoners van Haïti kunnen niet naar een dokter, simpelweg omdat zij deze niet kunnen betalen. Habitat pour Haïti heeft een Haïtiaanse arts gevonden die in het buitenland heeft gestudeerd en als een van de weinigen is teruggekeerd naar zijn vaderland. Op kosten van de stichting verleent hij medische zorg aan de mensen. O.a. aan zwangere vrouwen waarvan er nu 10 in het programma zitten. We hopen op deze manier de kindersterfte te verlagen.

Er zijn regelmatig kinderen ziek. Gelukkig zijn ze vaak ook weer snel beter. Dit komt mede door de goede zorgen van Dr. Théodore. Eén van de kinderen moest onlangs dringend geopereerd worden aan een liesbreuk. De kosten voor een dergelijke operatie bedragen €1.200. Habitat pour Haiti wilde graag het benodigde geld hiervoor bij elkaar brengen. Dankzij een van onze sponsors is dit geld inmiddels binnen en heeft de operatie plaatsgevonden.

Soms ook horen we dat de moeder van een van de sponsor-kinderen ziek is. Als je zoiets hoort, moet je dan wel of niet iets doen? Als het kan proberen we ook haar te helpen, echter onze middelen zijn beperkt.

Meer informatie kunt u krijgen door een mailtje te sturen naar info@habitatpourhaiti.org

     
      Auteursrecht © 2007-2010. Habitat our Haïti. Alle rechten voorbehouden.
      Ontworpen door: José Strelitski / Bureau van der Vlist